Danish Optical Society Our sponsors Our sponsors
Tue 20-09-2005 Ibsen Ibsen Photonics med nye optiske komponenter
Ibsen Photonics lancerer optiske komponenter der understøtter fiber bredbåndsinfrastrukturen.

In english

Printer friendly version
Ibsen Photonics, en globalt førende producent af kvarts-baserede diffrationsgitre samt specialiserede spektrometermoduler baserede på egne diffraktionsgitre, har udviklet og lanceret polarisations- uafhængige telekom gitre baseret på holografisk stepper teknologi.

Baggrund: Såvel data- som teletrafik føres i dag i stort omfang gennem lyslederkabler, hvor lasere som lyskilder genererer signa- lerne. For at øge kapaciteten benyttes der på den enkelte fiber op til 40 eller 80 "bølgelængdekanaler" (farver) samtidigt - denne teknologi hedder DWDM (Dense Wavelength Division Multi- plexing). For at kunne opfylde skiftende behov, har netværks- operatørerne behov for at kunne fjernstyre netværket således at individuelle kanaler kan ændres fra for eksempel at føre trafik til København til at føre trafikken til Farum (for eksempelvis at imødekomme den store interesse for en Farum virksomheds nylan- cerede produkter). Netop i disse år er denne fjernstyrings- teknologi ved at blive etableret - teknologien hedder ROADM (Reconfigurable Optical Add/Drop Multiplexing), og det er heri Ibsens nye transmissiongitre kommer ind i billedet. Ibsens gitre kan nemlig med hidtil uset lavt og ensartet tab adskille de mange bølgelængdekanaler inde i ROADM modulerne.

Ibsen har arbejdet med kvarts-baserede transmissionsgitre gennem 15 år. Procesansvarlig Johan Holm forklarer: "Et transmissions- gitter er basalt set en kvarts plade med særdeles tætliggende "ridser" - op til 400 på en hårsbredde! Linierne bliver skrevet i et fotofølsomt materiale ved hjælp af laserstråler der inter- fererer, og mønstret ætses ned i kvartsen ved hjælp af reaktiv ion æstning". Produktchef Kristian Buchwald bemærker: "Dette produkt er baseret på nanoteknologier som Ibsen har forædlet gennem 15 år, og hvor vi netop nu har opdaget et særdeles interessant markedsbehov som trækker på alle vores design og processeringsteknologier".

Administrerende direktør Torben Jacobsen tilføjer: "Ibsen har solgt andre gitterprodukter til telekomindustrien igennem mange år. Det gode ry og vores oparbejdede netværk er meget værdifuldt, da vi nu skal levere komponenter der graves ned i jorden og skal kunne holde med meget stor sikkerhed gennem 20 år".

I de kommende måneder vil Ibsen markedsføre disse nye gitre på en række telekom og fotonik messer i Europa og Nordamerika.

Læs mere om produktet her

Om Ibsen Photonics

Ibsen har sine produktionsfaciliteter i Danmarks mest avancerede renrum, som er beliggende i Farum og ejes og drives af Grundfos, og benyttes yderligere af en række unge teknologivirksomheder.

Ibsen er en 15 årig gammel virksomhed, der er ejet af venture capital virksomhederne Dansk Kapitalanlæg og 3i samt af ledelse og medarbjedere.

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Torben Jacobsen
Ibsen Photonics A/S
Phone: +45 44347000
torben.jacobsen@ibsen.dkpicture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture