Danish Optical Society Our sponsors Our sponsors
Sun 19-11-2006 Ingeniørstuderende opfinder optisk beton
Med en ny dansk opfindelse kan betonbygninger omdannes til storskærme.

Printer friendly version
Den 25-årige ingeniørstuderende Christoffer Dupont fra SDU har udviklet en betonklods fyldt med lysledere, der er arrangeret på en sådan måde, at klodsen kan bruges som element i en storskærm. Det skriver Fyens Stiftstidende.

»Jeg fandt ud af, at man kunne støbe optiske fibre ind i beton og fandt så på, at man kunne arrangere dem som punkter på en skærm. Så kunne man på selve husfacaden vise reklamer uden at skulle til at hænge en storskærm op,« siger Christoffer Dupont til avisen.

Han fik ideen under et praktikophold hos Innovation Lab i Århus og henvendte sig derefter til virksomheden Dalton Betonelementer for at få hjælp til at udvikle en prototype.

»Jeg syntes, at det var interessant, at man i princippet kunne vise informationer direkte på facaden eller et for-torv. Eller bygge sportsbaner, hvor den lysfølsomme bane selv kunne melde om der var overtrådt,« siger Christoffer Dupont.

Han forestiller sig også, at opfindelsen kan bruges til at lave dagslys på en undergrundsstation ved at føre sollyset ned under jorden gennem fibrene.

Prototypen med 4.800 optiske kabler er nu færdig og blev præsenteret på et pressemøde i dag.


(kilde: Fyens Stiftstidende)


picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture