Danish Optical Society Our sponsors Our sponsors

DOPS Prisen 2007

Lars Hagedorn Frandsen modtager DOPS-prisen 2007

Bedømmelsesudvalget har behandlet indstillingen til DOPS prisen 2007 af Lars Hagedorn Frandsen ansat ved COM på DTU.

Lars Hagedorn Frandsen er uddannet civilingeniør ved COM centret i 2003 og fik i 2006 også sin Ph.D. grad derfra. Han er derefter fortsat i en Post. Doc. stilling ved COM. Gennem sit arbejde har han bidraget afgørende til udviklingen af nye typer halvlederkomponenter til optisk kommunikation ved COM centret.

Udvalget finder, at Lars Hagedorn Frandsen er velkvalificeret til DOPS prisen.

DOPS Award 2007


Udvalget indstiller at Lars Hagedorn Frandsen tildeles DOPS prisen 2007 for sin afgørende indsats i forbindelse med udvikling af nye halvlederkomponenter til optisk kommunikation baseret på fotoniske krystaller og fotoniske båndgabseffekter. I løbet af en videnskabelige karriere på kun nogle få år er det lykkedes Lars Hagedorn Frandsen at gøre sig internationalt bemærket med mere end 60 publikationer, heraf et stort antal i meget velrenommerede tidsskrifter.

Arbejdet med fremstilling af fotoniske krystalstrukturer med meget høj præcision har endvidere haft afgørende betydning for en lang række forskere ved COM centret, som gennem Lars Frandsens store indsats har fået adgang til de mest avancerede optiske komponenter. Lars Frandsen har derved spillet en central rolle for udviklingen af moderne optiske komponenter ved DTU.

picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture