Danish Optical Society Our sponsors Our sponsors

DOPS Prisen 2011

Danny Noordegraaf modtager DOPS-prisen 2011

Dansk Optisk Selskab tildelte ved Årsmødet den 24'ende november i Aarhus DOPS-Prisen 2011 til Danny Noordegraaf for fremragende indsats under sit erhvervs Ph.D studie ved DTU Fotonik og NKT Photonics. Bedømmelseskomiteen har begrundet tildelingen som følger:

"Det er med stor glæde at vi med dette års DOPS pris kan anerkende en indsats, hvor en særdeles lovende forskningsmæssig karriere kombineres med industriel udvikling og innovation."

DOPS Award 2011

"Danny Noordegraf har i sin erhvervs Ph.D. arbejdet med at udviklet verdens mest avancerede lyslederkoblere med anvendelser spændende bredt fra industrielle høj-effekt lasere til opsamling af meget lave lysintensiteter i teleskoper til astronomisk forskning. Hans målrettede indsats har ført til, at han her ved afslutningen af sit Ph.D. arbejde har mere end 30 publikationer i internationale tidsskrifter og konferenceproceedings. Det er med denne store grundlæggende optiske viden som baggrund, at Danny har været drivkraften i udviklingen af fiberoptiske komponenter med åbenlyse potentialer for teknologiske anvendelser. Han har udviklet meget avancerede anvendelser af optiske fibre med designede og i visse tilfælde endda elektrisk tunbare transmissionsegenskaber. Danny har udvist en usædvanlig evne til at kombinere excellent akademisk forskning med industriel udvikling af nye avancerede optikkomponenter."

"Som afgående formand for Dansk Optisk Selskab var det mig en glæde at kunne tildele årets pris til Danny."

Steen Grüner Hanson,
DTU Fotonik


picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture
picture